دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1400 - 09:55

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج | رشته‌ها و دستاوردها

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج در جنوبی‌ترین نقطه استان کرمان و در مرکز پنج شهرستان جنوبی استان واقع شده و نقش بسزایی در پیشرفت و آبادانی این منطقه داشته است.
کد خبر : 581478
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ شهرستان کهنوج ازجمله شهرستان‌های جنوبی استان کرمان است که از شمال به شهرستان جیرفت و بافت، شرق به شهرستان رودبار جنوب، جنوب شرقی به شهرستان قلعه‌گنج، شمال غربی و غرب به فاریاب، جنوب‌غربی به شهرستان رودان از استان هرمزگان و از جنوب به شهرستان منوجان محدود بوده و در مجموع می‌توان این شهرستان را به‌عنوان مرکز پنج شهرستان جنوب استان کرمان معرفی کرد. اختلاف ارتفاع از نقاط مختلف و نیز نزدیکی به سواحل جنوبی ایران، خلیج‌فارس و دریای عمان موقعیت‌های ویژه‌ای را در مقوله آب و هوای این شهرستان به وجود آورده است.


اقتصاد شهرستان کهنوج بر پایه کشاورزی، دامداری، صنعت و معادن و قالی‌بافی استوار بوده و گندم، جو، مرکبات، خرما، تره‌بار و تا حدودی قالی صادرات این شهرستان را تشکیل می‌دهند که بر همین اساس امرار معاش مردم این شهرستان عمدتاً از طریق کشاورزی و دامداری صورت می‌پذیرد. قالی‌بافی نیز مانند سایر شهرهای استان کرمان در این شهرستان رایج است.


کهنوج یکی از شهرستان‌هایی است که مرغوب‌ترین خاک را داراست؛ به‌دلیل جوان بودن کوه‌های اطراف شهر که مواد معدنی را از اعماق زمین طی میلیون‌ها سال پیش بر روی زمین آورده است.


در این شهرستان خبری از فصل پاییز نیست و فقط سه فصل دیگر را می‌توان احساس کرد؛ البته ناگفته نماند که در فصل بهار و تابستان، دمای هوا به مرور زمان افزایش پیدا می‌کند و گرمای نسبتاً شدیدی در کل شهرستان احساس می‌شود و در آغاز ماه آبان در فصل پاییز هوا رو به سردی می‌گراید و تا اواخر ماه بهمن در فصل زمستان هوای این شهرستان سرد و مطلوب خواهد شد.


لوار نوعی باد گرم در جنوب استان کرمان است که شهرستان کهنوج را نیز زیر پوشش قرار می‌دهد؛ فصل وزش این باد در فصل تابستان و معمولاً اواخر فصل بهار، یعنی زمان اوج گرما در منطقه است. البته گفته شده علت گرم و سوزان بودن این باد و وزش آن در فصل تابستان، ورود توده هوای گرم و خشک به منطقه جنوب ایران است. ناگفته نماند؛ در هنگام شب، این باد به‌صورت نسیمی خنک پدیدار شده و گرمای روز تابستانی را از یاد می‌برد و به این علت به شوباد مشهور است، یعنی بادی که در شب می‌وزد. یکی از مزایای وزش باد لوار رسیدن میوه نخل (خرما) در منطقه است؛ به گونه‌ای که زمان وزش این باد را مردم منطقه به خرما پزان می‌شناسند؛ اما این باد، برای کاشت نهال، درختان تازه کشت شده و زراعت‌های تابستانی مطلوب و مناسب نیست.


مردم‌شناسی


مردم شهرستان کهنوج از قوم بلوچ و فارس و پیرو دین اسلام و مذهب شیعه دوازده امامی هستند. لهجه و گویش این منطقه بلوچی و رودباری است؛ به‌علت مجاورت با استان هرمزگان، فارسی آمیخته با لهجه بندرعباسی است و به‌گونه‌ای به لهجه محلی تکلم می‌کنند.


تاریخچه ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج


دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج سال ۱۳۷۴ راه‌اندازی و تا انتهای ۶ ماهه اول سال ۱۳۸۲ به‌صورت یک مرکز آموزشی وابسته به واحد جیرفت فعالیت می‌کرد. ابتدای ۶ ماهه دوم همین سال به‌عنوان یک واحد آموزشی با درجه کوچک استقلال یافته و در بدو راه‌اندازی فقط دارای سه رشته تحصیلی غیرمصوب بود که سال ۱۳۸۸ با انتقال دانشگاه به سایت جدید با متراژ ۱۷ هکتار زمینه پیشرفت و شکوفایی دانشگاه فراهم شد و اکنون با کسب امتیاز ۳۵.۶۳۴ بین واحدهای بزرگ قرار گرفته و دارای ۴۴ رشته فعال در مقاطع کاردانی و کارشناسی، ۸ رشته در مقطع کارشناسی ارشد است.


تصاویر بیشتر از دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج را اینجا ببینید.


واحد کهنوج در جنوبی‌ترین نقطه استان کرمان و در مرکز ۵ شهرستان جنوبی استان واقع شده و بدون شک نقش بسزایی در پیشرفت و آبادانی جنوب استان کرمان داشته است و با توجه به موقعیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج، دانشجویانی از استان‌های همجوار (هرمزگان و سیستان و بلوچستان) در این واحد دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند.


رؤسای واحد کهنوج از ابتدا به ترتیب اصغر سعیدی، محمدعلی صفا، رحمان مجاز، اسکندر عبدالهی، کمال جوانمرد، علی‌اصغر پوربهزادی، محمود آقاجانی، فضل‌الله صمیمی، عبداله یزدی، روح‌الله چراغپور بوده و رئیس فعلی واحد عبدالله یزدی است.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج در حوزه آموزش و پژوهش موفقیت‌های بسیاری داشته که کسب عنوان پژوهشگر برتر حوزه کتابِ علوم پایه در هشتمین جشنواره کشوری فرهیختگان توسط عبدالله یزدی یکی از موفقیت‌های این واحد دانشگاهی است.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج افتخار میزبانی دو شهید گمنام را دارد که تدفین پیکر این دو شهید گرانقدر در محیط دانشگاهی موجب ترویج فرهنگ شهادت، ایثار و گذشت بین دانشجویان و نسل جوان خواهد بود.


بدون شک تدفین این شهدا از ماندگارترین فعالیت‌های فرهنگی این واحد دانشگاهی در تاریخ به یادگار خواهد ماند.


شناسنامه واحد کهنوج:


آمار کلی:


سال راه‌اندازی: ۱۳۷۴


درجه واحد: بزرگ


امتیاز واحد: ۳۵.۶۳۴


تعداد دانشجو: ۲۲۷۳


تعداد دانش‌آموختگان از بدو راه‌اندازی: ۱۵ هزار و ۲۳۶


تعداد رشته‌های کارشناسی ارشد: ۸


تعداد رشته‌های کاردانی و کارشناسی:  ۴۴


تعداد پرسنل: ۳۶


تعداد اعضای هیئت علمی: ۴۶ نفر


تعداد استادیار هیئت علمی: ۲۵  نفر


تعداد مدرسین حق‌التدریس: ۵۶ نفر


تعداد استادیار حق‌التدریس: ۴ نفر


تعداد کتب: ۳۷۱۷۳


تعداد کتب منتشرشده: ۲۵


متراژ زمین: ۵۱ هکتار


تعداد ساختمان: ۱۹


فضای آموزشی: ۷ هزار متر مربع


مجموعه ورزشی: ۳ هزار و ۷۰۰ متر مربع


مجموعه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها: هزار و ۵۲۰ متر مربع


سالن اجتماعات: هزار و ۵۰۰ متر مربع


مجتمع خوابگاهی: ۷ هزار و  ۴۰۰ متر مربع


مسجد: هزار و ۷۰ متر مربع


تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی


دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج دارای ساختمان مستقل آزمایشگاه و کارگاه شهدای هسته‌ای با متراژ ۱۵۲۰ مترمربع که شامل ۱۲ باب آزمایشگاه و ۶ باب کارگاه است که می‌توان آزمایشگاه‌های شیمی، فیزیک، دامپزشکی، زیست‌شناسی، زمین‌شناسی، الکتروتکنیک، ماشین‌های الکتریکی و ... و همچنین کارگاه‌های کامپیوتر عمومی، کامپیوتر تخصصی، ماشین‌ابزار، مکانیک، سیم‌پیچی و لابراتوار زبان را نام برد.


امکانات رفاهی،  ورزشی، فرهنگی


واحد دانشگاهی کهنوج دارای سالن چندمنظوره ورزشی شامل سالن بدنسازی مجهز، سالن کشتی و ورزش‌های رزمی، والیبال، فوتسال، تنیس، سالن کنفرانس ورزشی است.


خوابگاه خواهران با ظرفیت پذیرش تعداد ۲۰۰ نفر دانشجو، سالن اجتماعات بصیرت، کتابخانه و مسجد از دیگر امکانات رفاهی، ورزشی و فرهنگی این واحد است.


مرکز رشد واحدهای فناور


مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ با مجموع حدود ۳۰ نفر عضو در راستای انجام فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز کرد.


اکنون در مرکز رشد واحد دانشگاهی کهنوج از ۱۴ هسته فناور، تعداد ۳ هسته فناور فعال هستند و مقدمات راه‌اندازی دو کارگاه صنعتی نیز فراهم شده که در سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» موانع پیشروی این دو کارگاه نیز برطرف شده و به مرحله بهره‌برداری خواهند رسید.


محصولات تولیدشده و فعالیت‌های مرکز رشد این واحد دانشگاهی:


-داروی گیاهی ضدقند خون


-پماد ضدسوختگی گیاهی


-بست نگهداری نوار تیپ برای استفاده در سیستم آبیاری کشاورزی


-سرچراغ هوشمند شهری


-جعبه دکوراتیو خورشیدی


- جدول و کفپوش شهری رنگی


-سامانه جامع آموزشی نیروی انسانی


- تولید و بهره‌برداری از دستگاه تولید شیرابه انواع کودهای دامی


اختراعات و طرح‌های صنعتی (مورد تأیید مراجع علمی معتبر)


سرچراغ هوشمند معابر و پارک‌ها، قاب نورپردازی دکوراتیو خورشیدی نمای ساختمان‌ها، دستگاه مدیریت تشویق محور بارهای شبکه‌های توزیع برق با استفاده از سیستم‌های چندعاملی، میز آموزشی سیستم خورشیدی آف‌گرید و آن‌گرید مجهز به جستجوگر حداکثر توان ازجمله اختراعات و طرح‌های صنعتی واحد کهنوج هستند.


فعالیت‌های فناورانه و خدمات ساها (محصولات صنعتی):


چراغ خورشیدی معابر و پارک‌ها، دستگاه آب مغناطیس خورشیدی برای رشد گیاه و دستگاه آب مغناطیس خورشیدی برای تهیه بتن.


فعالیت‌های فناورانه حوزه پژوهش (رویدادها):


برگزاری نخستین مسابقه ایده برتر در حوزه برق و انرژی و برگزاری دومین مسبقه ایده برتر در حوزه انرژی.


تشکل‌های دانشجویان:


در این واحد دانشگاهی با هدف انجام فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی کانون‌ها و تشکل‌هایی با عناوین زیر در حال فعالیت هستند:


کانون بسیج اساتید، کانون هلال احمر دانشجویی واحد، تشکل‌های سیاسی رهروان ولایت، تشکل سیاسی اساتید، جامعه فرهیختگان، پایگاه بسیج کارکنان واحد، کانون خلاقیت، کانون خیریه، کانون رسانه‌های دیجیتال، کانون اشتغال، کانون شعر و ادب و کانون معرفت رضوی و کانون هنر و اندیشه.


مراکز تابعه واحد کهنوج:


دانشگاه آزاد اسلامی مرکز منوجان و دانشکده قلعه‌گنج از مراکز وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج هستند که در شهرستان‌های منوجان و قلعه‌گنج فعالیت آموزشی دارند.


مراکز آموزشی سما واحد کهنوج:


مجتمع آموزشی سمای کهنوج وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج در مقاطع پیش‌دبستان، ابتدایی (دوره اول و دوره دوم) متوسطه اول، متوسطه دوم و هنرستان فنی.


رشته‌های واحد کهنوج به تفکیک:


کارشناسی ارشد:


حسابداری، مهندسی زمین‌شناسی، ریاضی-مالی، زبان و ادبیات عرب، جامعه‌شناسی، مدیریت کسب و کار (بازاریابی-رفتار سازمانی) و الهیات.


کارشناسی پیوسته:


مدیریت کسب و کارهای کوچک، حسابداری، تاریخ، زمین‌شناسی، مهندسی برق، مهندسی عمران، حسابداری (پاره وقت)، علوم قضائی، حقوق و مشاوره.


کارشناسی ناپیوسته:


تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، آموزش زبان انگلیسی، آموزش دینی و عربی، آموزش و پرورش ابتدایی، مدیریت دولتی، حسابداری، آموزش ریاضی، مهندسی نرم‌افزار کامپیوتر، مهندسی تکنولوژی برق-قدرت، مهندسی فناوری مکانیک خودرو، مهندسی تولیدات دامی، معماری و مهندسی اجرایی عمران.


کاردانی پیوسته:


حسابداری، امور اداری، تربیت‌بدنی، الکتروتکنیک، استخراج معادن، مکانیک خودرو، عمران، نرم‌افزار کامپیوتر و معماری.


کاردانی ناپیوسته:


حسابداری، آموزش و پرورش ابتدایی، دامپزشکی، آموزش علوم تجربی، آموزش ریاضی، فنی مکانیک، فنی معدن-استخراج معدن، نرم‌افزار کامپیوتر، آموزش زبان انگلیسی، باستان‌شناسی، آموزش زبان و ادبیات فارسی، آموزش دینی و عربی و تربیت معلم قرآن کریم.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب